Bizden Yemekler

CH Coffee House / Bizden Yemekler

Bu ay – Badem Çorbası

Gerekli Malzemeler

• 100 gr Un
• 30 gr Tereyağı
• 20 ml Ayçiçek yağı
• 50 ml Krema
• 50 ml Süt
• 10 gr Tuz
• 3 gr Beyaz Toz Biber
• 60 gr Kavrulmuş File Badem
• 500 ml Su
• 100 ml Tavuk Suyu *
* ‘’Tavuk Suyu’’ Tavuk kemiğinden kaynatılarak elde edilmelidir.

Yapılışı

• Küçük boy tencereye tereyağı ve Ayçiçek yağı ilave edilir.
• Ardından un ilave edilerek kavurma işlemine başlanır.
• Un ortalama 3-4 dakika kadar kavrulur. Ardından su ilave edilir
• Daha sonra ocakta kaynayan tavuk suyunu ve sırasıyla sütü, kremayı ve baharatlar ilave edilir.
• Ardından çorbamız kaynamaya bırakılır.
• Kaynayan çorbayı çırpma teli yardımıyla karıştırırsak hem çorbanın dibinin tutmamasını hem de kıvamını kontrol etmiş oluruz.
• Hazırlanan çorbamıza en son kavrulmuş file bademi ilave edip servise sunabiliriz.

Afiyet olsun…